Losos na másle

4 plátky lososa, 100 g másla, sůl, citron Plátky lososa osušíme a osolíme. Na pánvi rozpustíme máslo a pořádně prohřejeme (nesmí se pálit). Vložíme do něj plátky lososa, na chvilku...

4 plátky lososa, 100 g másla, sůl, citron

Plátky lososa osušíme a osolíme. Na pánvi rozpustíme máslo a pořádně prohřejeme (nesmí se pálit). Vložíme do něj plátky lososa, na chvilku zvýšíme oheň (losos nám totiž zchladil máslo) a poté je upečeme po obou stranách. Při expedici přidáváme k lososovi měsíček citronu.

Losos na másle je hotový, nic těžkého to nebylo že? ;) Tak dobrou chuť.

Tipy triky:

  • Lososa můžeme před pečením poprášit hladkou moukou. Hlavně ho předtím opravdu osušte, ať není vrstva mouky příliš silná a mokrá.
  • Pokud máte větší množství lososa můžete ho upéct v pekáčku ve vyhřáté troubě.
  • Losos a bylinkové máslo jdou velmi dobře spolu dohromady. Pokud tedy máte rádi věci perfektní vytvořte si bylinkové máslo a nakrájejte ho ozdobným nožem, či si vytvarujte zdobícím sáčkem úhledné kopečky a použijte je jako zdobení při podávání.
VN:F [1.9.13_1145]
Rating: +11 (from 17 votes)
Losos na másle, 65% based on 17 ratings
"